lunes, 9 de marzo de 2009

Article en la revista fallera EL Canut 2009

EDUCACIÓ VS TREBALL


Una de les eines fonamentals de l’educació és preparar als joves per a viure a la societat. La tasca d’educar als xiquets està predeterminada als col·legis i instituts. La societat esta convençuda que l’educació que s’imparteix als col·legis és l’adequada i única per al xiquet. Però en l’educació intervenen molts factors,en un barri d’Ontinyent situat a la Vall d’Albaida, els xiquets vallbaidins gaudeixen d’una associació juvenil sense ànim de lucre que exerceix una educació.

Aquesta opinió no deixar de ser més que una opinió, per a una completa educació del xiquet, cal que tots els agents socials estiguen d’acord amb la forma d’educar i quina vessant és l’apropiada per al xiquet. Aleshores totes les associacions com potser el FEBO, Martinez Valls Basket, Màsters, Opera, Ad Libitum, i moltes més associacions que estan en contacte en el xiquet estan immerses en l’educació de l’infant. Cada pare dels mil xiquets pensa diferent, cadascú té unes idees, i una ideologia de la vida, que voldria veure-les reproduïdes en el seu fill/a. Però, supose que tots coincideixen en què els agrada l’educació que es dòna als juniors, aquesta educació donada per uns joves altruísticament, baix unes coordenades d’educació cristiana. No cal oblidar que molts pares no coneixen el contingut del pla de formació, jo si fora pare aniria a parlar en els responsables del grup, per a que m’explicaren el contingut del pla de formació per tenir una idea dels valors que es volen inculcar en els xiquets. Es podria comparar amb les reunions que tenen els pares amb els tutors dels col·legis, però no tenim costum en conéixer als monitors i responsables. Els juniors tenen una edat que permet tindré un cache, un nivell donat pels anys d’existència i per els milers de monitors que han passat pel centre (memorable el sopar del 35 aniversari). Tots hem contribuït per la causa, molts disgustos i moltes alegries.

Ara ja coneixem les bases que utilitzen els juniors per a educar als vostres xiquets, per a innovar podríem fer un rànquing o una avaluació al cap de cinc anys d’abandonar els juniors. Podríem analitzar la línia que han portat la majoria de xiquets després dels juniors i quina incidència han tingut els juniors en la seua vida, podríem fer un anàlisi del grau de satisfacció dels pares, possiblement tindríem un 90% dels pares encantats amb la feina que s’ha realitzat als juniors, possiblement el 50% dels joves han assolit els valors dels juniors i estan educats de forma solidària, amb empatia, saben que vol dir el compartir, coneixen que en el món hi ha gent que fa el bé, persones compromeses en la societat que formen part d’associacions necessàries per a la vida en societat, joves preparats per a la societat moderna ( i no vull dir preparats per a l’egoisme, avarícia, drogues i demés excessos). Necessitem persones compromeses en la societat i que es treballe per una societat millor, tots hem de posar el nostre granet de sorra. No vull deixar passar l’ocasió en encoratjar a totes les persones en la lluita d’una educació millor per als xiquets en totes les associacions del poble i en totes les escoles del poble. Millorem la societat en aquestos moments de dificultat per al poble i cal l’ajuda de tots, treballar tots units. Que casualitat, el lema dels juniors és Sempre Units.

No hay comentarios: